Για την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ : Απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και τον αυταρχισμό του, απαντάμε με περισσότερη δημοκρατία παντού

mitsotakis_deth9-768x512Αφαιρώντας το σκέλος της σκηνοθεσίας (αν και αυτή δοκιμάστηκε, από τα φυσικά όρια του ίδιου, που απέδειξε ότι δεν «το ‘χει» στην επικοινωνία του, είτε μαζική είτε face-to-face, με τον κόσμο) από τη διήμερη επίσκεψη του αρχηγού της ΝΔ στη ΔΕΘ, μένουν δύο πράγματα:
Πρώτον, η απροκάλυπτη ταύτισή του με την πιο ακραία εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού, που αντιμετωπίζει ως εμπόδιο στο αχαλίνωτο κεφάλαιο ακόμα και τις στοιχειώδεις συντεταγμένες αρχές και διαδικασίες κάθε ευνομούμενου κράτους (διοικητικός και δικαστικός έλεγχος της ιδιωτικής δράσης) και οραματίζεται μια κοινωνία στην οποία η ανισότητα πρέπει να εκλαμβάνεται ως «φυσική» και αναλαμβάνει να παρέχει διαφοροποιημένες υπηρεσίες (παιδεία, υγεία κ.λπ.) στους έχοντες και κάτι ψίχουλα στους υπόλοιπους, στα όρια μόνο του να κρατηθούν στη ζωή, ως φθηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό.
Και δεύτερον, η επιβεβαίωση της ακροδεξιάς και αυταρχικής στροφής του, μια ιδέα της οποίας – μετά και την ανάδειξη, ως προσωπική του επιλογή, του Άδωνι Γεωργιάδη – μας έδωσε στη ΔΕΘ με την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, την κατάργηση της δημοκρατικής συμμετοχής των φοιτητών στη διοίκηση των ΑΕΙ, αλλά και το μένος του για την απλή αναλογική.

Ε, απέναντι σε αυτό, εμείς απαντάμε με περισσότερη ισότητα και αλληλεγγύη, με εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και, κυρίως, με περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία παντού. Αυτό κάναμε με την ψήφιση της απλής αναλογικής και τη διεύρυνση του δικαιώματος ψήφου και στους 17χρονους, πριν ένα χρόνο. Αυτό κάνουμε τους αμέσως επόμενους μήνες με τη δημοκρατική ριζοσπαστική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με νέους συμμετοχικούς θεσμούς και με απλή αναλογική και στον πρώτο και στο δεύτερο βαθμό. Αυτό κάνουμε σε κάθε πλευρά της πολιτικής μας.

Η ανάρτηση στο facebook :

Αφαιρώντας το σκέλος της σκηνοθεσίας (αν και αυτή δοκιμάστηκε, από τα φυσικά όρια του ίδιου, που απέδειξε ότι δεν «το ‘χ…

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Πουλάκης στις Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s